MSH: Nga 22 mostrat e dërguara në Gjermani, 2 të infektuar me variantin Delta, tashmë janë shëruar

Ministria e Shëndetësisë ka bërë të ditur se 2 persona kanë rezultuar pozitiv me variantin Delta të COVID-19 në Kosovë, raporton Gazeta Express.

Sipas MSH’së, nga 22 mostrat pozitive të dërguara në Berlin për testim, 2 kanë rezultuar pozitive me variantin Delta të COVID-19.

MSH: Nga 22 mostrat e dërguara në Gjermani, 2 të infektuar me variantin Delta, tashmë janë shëruar

Ministria e Shëndetësisë ka bërë të ditur se 2 persona kanë rezultuar pozitiv me variantin Delta të COVID-19 në Kosovë, raporton Gazeta Express.

Sipas MSH’së, nga 22 mostrat pozitive të dërguara në Berlin për testim, 2 kanë rezultuar pozitive me variantin Delta të COVID-19.

Lexo Edhe:

AAK tregon emrat e kandidatëve për kryetarë në 13 komuna

Ministria e Shëndetësisë ka bërë të ditur se pacientët e infektuar me këtë variant tashmë janë shëruar.

” Të dy rastet kanë shfaqur simptoma, mirëpo tashmë janë shëruar dhe gjenden në shtëpi. Izolimi i tyre ka përfunduar. Ekipet e IKSHPK-së tashmë kanë gjurmuar të gjitha burimet dhe kontaktet e mundshme për të parandaluar përhapjen e mëtutjeshme të rasteve”, thuhet nga MSH.

Njoftimi i plotë:

Sot kemi pranuar të dhënat nga 22 mostrat pozitive të dërguara në Institutin e Virologjisë të Klinikës Unversitare Charite në Berlin, prej të cilave janë identifikuar 2 (dy) mostra me variantin Delta (B.1.617.2) të SARS-CoV-2.

Të dy rastet kanë shfaqur simptoma, mirëpo tashmë janë shëruar dhe gjenden në shtëpi. Izolimi i tyre ka përfunduar. Ekipet e IKSHPK-së tashmë kanë gjurmuar të gjitha burimet dhe kontaktet e mundshme për të parandaluar përhapjen e mëtutjeshme të rasteve.

Varianti Delta u detektua për herë të parë në Indi në dhjetor të vitit 2020, i cili sot është njëri prej varianteve më brengosës në rruzullin tokësor. Hulumtimet e gjertanishme sugjerojnë se mund të jetë varianti që përhapet më së shpejti edhe më ngjitës sesa Alpha (U.K/B.1.1.7).

Masat parandaluese janë të njëjta. Individët të cilët rezultojnë pozitiv duhet të qëndrojnë në shtëpi për të parandaluar përhapjen në familje dhe në komunitet. Me zvogëlimin e kontakteve, do të mundësohet ndërprerja e përhapjes së infeksionit.

IKSHPK përsërit thirrjen për zbatimin e të gjitha masave të përgjithshme dhe specifike për mbrojtjen nga pandemia COVID-19 dhe zbatimin e masave të Qeverisë së Republikës së Kosovës.

Qytetarë të nderuar,

Ju lutemi për kujdes të shtuar!

Që të shmangni infeksionin:

➡ Respektoni masat kufizuese për grumbullimet dhe tubimet publike!

➡ Testohuni në rast se keni simptoma në QMF-të e lagjës.

➡ Mbani maskën që mbulon hundën dhe gojën për të mbrojtur veten dhe të tjerët.

➡ Shmangni turmat dhe hapësirat e brendshme të ajrosura dobët.

➡ Respektoni distancën!

Leave a Reply